۱۳۹۸/۰۷/۲۲
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت:
فعالیت شبانه روزی دانشگاه علوم پزشكی اهواز در راستای حفظ سلامت زائرین اربعین حسینی

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر مهدی حسینی زاده رییس مرکز بهداشت خوزستان در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان که در تاریخ 21مهرماه98 در سالن جلسات استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به تردد زائران اربعین حسینی از دو مرز چذابه و شلمچه اظهار داشت: حفظ سلامت زائران اربعین حسینی بسیار مهم است زیرا تعداد زیادی از جمعیت در زمان محدود از این مرزها تردد میکنند و باید نظارت جدی در این زمینه انجام شود. در این راستا دانشگاه علوم پزشکی اهواز و دانشکده علوم پزشکی آبادان، فعالیت شبانه روزی دارند.

وی افزود: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز حدود 500 نیرو در قالب 45 تیم در حوزه های بهداشت محیط، بیماریها، تغذیه، بهداشت روان، مامایی و بهداشت خانواده در ایام اربعین حسینی خدمات لازم را ارائه میدهند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: کنترل آب آشامیدنی مخازن و شبکه توزیع آب و نظارت و کنترل بهداشت مواد غذایی، توسط نیروهای بهداشت محیط در حال انجام است. یکی از اقدامات خوبی که امسال انجام شده، این است که در محل ورودی منطقه و در کنار نیروی انتظامی برای همکاران بهداشت محیط یک دژبانی برای بررسی و نظارت مواد غذایی مستقر شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: نظارت بر شرایط زیست محیطی شامل کنترل جوندگان و سم پاشی اطراف مواکب قبل از استقرار نیز توسط نیروهای بهداشت محیط انجام شده است.

حسینی زاده بیان کرد: همچنین نکات بهداشتی به خادمین مواکب آموزش داده شده و معاینه سلامت همه این افراد انجام و کارت سلامت آنها نیز صادر شده است. برای همه مواکب کدهایی در نظر گرفته شده و این مواکب به صورت مستمر توسط همکاران ما رصد میشوند و در صورت وجود مشکل، موارد به آنها گوشزد میشود.

وی عنوان کرد: نظارت بر عملکرد دستگاه‌های خدمت‌رسان به مواکب نیز توسط همکاران بهداشت محیط انجام می‌شود. با توجه به حجم زائران اربعین حسینی در سال جاری خدمات بهداشتی نسبت به سال گذشته دو برابر افزایش یافته است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به برخی مشکلات و چالش‌های موجود عنوان کرد: چالش کنونی ما مدیریت پسماند است که نیازمند مدیریت بهتری در این زمینه هستیم. همچنین باید نظارت بهتری بر آب شست‌وشو شود و مقداری آب بسته‌بندی بیشتری نیز تامین شود.

حسینی‌زاده ادامه داد: همچنین باید به بهداشت و تعداد سرویس‌های بهداشتی توجه شود و در تعداد سرویس‌های بهداشتی بازنگری شده و افزایش یابند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده جهت پیشگیری از بیماری‌ها تصریح کرد: تیم‌هایی به صورت منسجم در پایانه مرزی چذابه حضور دارند و در درمانگاه‌ها و مواکب نیز نسبت به بیماریابی اقدام می‌کنند. با توجه به شرایط کشور همسایه باید نظارت جدی در زمینه کنترل بیماری‌ها و نظام مراقبت بیماری‌ها انجام دهیم که در این زمینه تیم منظمی در پایانه مستقر است و همه زائران را به محض ورود به کشور از نظر 14 سندروم بررسی می‌کنند. در صورتی که مورد مشکوکی مشاهده شود، بلافاصله نمونه‌گیری انجام و اقدامات بعدی انجام می‌شود.