۱۳۹۸/۰۷/۲۴
♨تزریق واكسن آنفلوآنزا برای چه كسانی ضروری است؟

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه؛ دکتر سید مهدی حسینی زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان باتوجه به در پیش بودن فصل سرما و افزایش احتمال بروز بیماریهای تنفسی اظهار داشت: ضروری است با اطلاع رسانی مناسب توصیه های بهداشتی و آگاه سازی عموم مردم نسبت به روش های پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی، از ابتلای افراد جامعه به این بیماری ها و عوارض آن جلوگیری کنیم.

حسینی زاده ادامه داد: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که علائم آن تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه هستند که به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ویروس های آنفلوآنزا بطور عمده از طریق هوا (ذرات ریز تنفسی آلوده) توسط سرفه و عطسه کردن، سخن گفتن با فاصله کمتر از یک متر، دست دادن و روبوسی با فرد بیمار و سطوح آلوده منتقل می شوند.

وی افزود: با هر بار عطسه و یا سرفه فرد مبتلا به آنفلوانزا، حدود 5 میلیون ویروس وارد هوا می شود. باتوجه به اینکه ویروس این بیماری می تواند حدود 8 تا 24 ساعت در محیط زنده بماند، تماس دست افراد سالم به سطوح آلوده شده توسط ویروس با چشم و بینی و دهان سبب انتقال این ویروس به بدن و ابتلای فرد به بیماری آنفلوانزا می شود که رعایت آداب تنفسی و شستن مکرر دستها؛ از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری می کند.

افراد در معرض خطر
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص گروه های در معرض خطر ابتلا به این بیماری گفت: مادران باردار، بیماران قلبی، مبتلایان به سرطان و دیابت پیشرفته، افراد دارای نارسایی کلیه و کبد، افراد مسن و دچار ضعف ایمنی از مهمترین گروه های در معرض خطر ابتلا به این بیماری میباشند که برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و عوارض آن باید ضمن رعایت توصیه های بهداشتی؛ جهت دریافت واکسن آنفلوآنزای فصلی به داروخانه های سطح استان مراجعه و نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند.

علائم بیماری آنفلوآنزا:
حسینی زاده گفت: شروع علائم ابتلا به این بیماری به صورت ناگهانی است، بطوری که بسیاری از بیماران می توانند زمان شروع علائم را ذکر کنند و مهترین علائم این بیماری عبارتند از: تب(بیشتر یا مساوی 38 درجه سانتی گراد زیر زبانی)، لرز، سردرد، درد بدن، بی حالی و بی اشتهایی که پس از 1 تا 3 روز از زمان مواجهه با ویروس ایجاد می شوند. معمولا" بدن درد یا سردرد بیشترین علامت مشکل ساز است و شدت آن با تب مرتبط است. همچنین این بیماری گاهی همراه با علائم گوارشی (در کودکان ممکن است علامت غالب باشد) همچون حالت تهوع، استفراغ و اسهال همراه است.

وی ادامه داد: همچنین علائم تنفسی مانند سرفه شدید و خشک، درد شدید گلو، انسداد و آبریزش از بینی از دیگر علائم ابتلا به این بیماری است.

راه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا و بیماریهای حاد تنفسی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری اظهار داشت: رعایت بهداشت فردی منطبق با اصول خودمراقبتی، بهترین و ارزان ترین راه پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است. همچنین توصیه می شود تا هموطنان گرامی دست ها را بطور منظم با آب و صابون مایع به مدت 40 تا 60 ثانیه بشویند و در هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بپوشانند و سپس دستمال مصرف شده را فورا دفع نمایند، از مالیدن و تماس دست آلوده با چشم ها، بینی و دهان خودداری کنند و در صورت مشاهده علائم آنفلوانزا فورا به پزشک مراجعه کنند.