۱۳۹۸/۰۸/۱۸
رئیس مركز بهداشت خوزستان خبر داد: میزان شیوع ناباروری در بانوان خوزستانی بررسی می‌ شود

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی زاده رئیس مرکز بهداشت خوزستان اظهار داشت: ناباروری به عنوان یک مشکل سلامت باروری، نظام سلامت را در ابعاد مختلف باچالش های متعددی مواجه نموده است که با توجه به سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی در افزایش موالید و ترویج فرزند آوری؛ شناخت وضعیت افراد نابارور و علل آن به منظور برنامه ریزی مناسب و موثر از اهمیت خاصی برخوردار است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مشکل ناباروری یکی از معضلات جوامع امروزی است؛ از این رو شناخت اپیدمیولوژیکی این مشکل یعنی فراوانی و تعیین کننده های آن کمک شایانی در یافتن نقاط مناسب مداخله برای کاستن از بار این مشکل خواهد کرد.

وی افزود: طبق برآورد انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی درسال 2010 حدود 50 میلیون زوج در دنیا از ناباروری رنج می برند.

حسینی زاده ادامه داد: آخرین بررسی انجام شده در ایران نیز در سال 2010 بوده و تنها شیوع ناباروری اولیه در زنان 40-20 سال بدست آمده است، که با توجه به اهمیت دسترسی به آمار دقیق و به روز در برنامه ریزی و اجرای مداخلات پیشگیرانه؛ طرح بررسی شیوع ناباروری به منظور برآورد دقیق ناباروری اولیه وثانویه در زنان 15 تا 49 ساله ایرانی طراحی شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این طرح قرار است از تاریخ 18 آبان ماه سال جاری به مدت یکماه درسراسر کشور و در استان خوزستان نیز در شهرستان های اهواز؛ باغملک؛ کارون و خرمشهر به مرحله اجرا درآید.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان تصریح کرد: در قالب این طرح، نمایندگان مرکز بهداشت با همراه داشتن کارت شناسایی معتبر به درب منازل در مناطق شهری و روستایی شهرهای فوق الذکر مراجعه می‌کنند و روند کار تنها پر کردن فرم پرسشنامه برای زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله همسردار واجد شرایط پژوهش است و هیچ‌گونه نمونه‌گیری؛ تزریق، آزمایش و یا تجویز دارو برای افراد انجام نخواهد شد.

حسینی زاده در پایان گفت: این زنان می بایست حداقل یکبار سابقه ازدواج داشته و نیز یکسال از زندگی مشترکشان گذشته باشد؛ در مورد زنان 35 سال و بیشتر می بایست این مدت حداقل شش ماه باشد. لازم به ذکر است اظهارات فرد مبنی بر داشتن سابقه ازدواج کفایت می کند و در زمان تکمیل پرسشنامه نیاز به رویت هیچگونه سند و مدرک شناسایی از قبیل شناسنامه، کارت ملی؛ سند ازدواج و... در این زمینه نیست.