۱۳۹۸/۰۹/۱۰
راه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا و بیماریهای حاد تنفسی

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر سید مهدی حسینی زاده گفت: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد دستگاه تنفسی است که علائم آن تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه هستند که به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ویروس های آنفلوآنزا بطور عمده از طریق هوا (ذرات ریز تنفسی آلوده) توسط سرفه و عطسه کردن، سخن گفتن با فاصله کمتر از یک متر، دست دادن و روبوسی با فرد بیمار و سطوح آلوده منتقل می شوند.

افراد در معرض خطر
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در خصوص گروه های در معرض خطر ابتلا به این بیماری گفت: مادران باردار، بیماران قلبی، مبتلایان به سرطان و دیابت پیشرفته، افراد دارای نارسایی کلیه و کبد، افراد مسن و دچار ضعف ایمنی از مهمترین گروه های در معرض خطر ابتلا به این بیماری میباشند که برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و عوارض آن باید ضمن رعایت توصیه های بهداشتی؛ جهت دریافت واکسن آنفلوآنزای فصلی به داروخانه های سطح استان مراجعه و نسبت به تزریق واکسن اقدام نمایند.

علائم بیماری آنفلوآنزا:
حسینی زاده گفت: شروع علائم ابتلا به این بیماری به صورت ناگهانی است، بطوری که بسیاری از بیماران می توانند زمان شروع علائم را ذکر کنند و مهترین علائم این بیماری عبارتند از: تب(بیشتر یا مساوی 38 درجه سانتی گراد زیر زبانی)، لرز، سردرد، درد بدن، بی حالی و بی اشتهایی که پس از 1 تا 3 روز از زمان مواجهه با ویروس ایجاد می شوند. معمولا" بدن درد یا سردرد بیشترین علامت مشکل ساز است و شدت آن با تب مرتبط است. همچنین این بیماری گاهی همراه با علائم گوارشی (در کودکان ممکن است علامت غالب باشد) همچون حالت تهوع، استفراغ و اسهال همراه است.

وی ادامه داد: همچنین علائم تنفسی مانند سرفه شدید و خشک، درد شدید گلو، انسداد و آبریزش از بینی از دیگر علائم ابتلا به این بیماری است.

راه های پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا و بیماریهای حاد تنفسی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری اظهار داشت: رعایت بهداشت فردی منطبق با اصول خودمراقبتی، بهترین و ارزان ترین راه پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزا است. همچنین توصیه می شود تا هموطنان گرامی دست ها را بطور منظم با آب و صابون مایع به مدت 40 تا 60 ثانیه بشویند و در هنگام سرفه یا عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال کاغذی بپوشانند و سپس دستمال مصرف شده را فورا دفع نمایند، از مالیدن و تماس دست آلوده با چشم ها، بینی و دهان خودداری کنند و در صورت مشاهده علائم آنفلوانزا فورا به پزشک مراجعه کنند.