• 1404/09/15 - 08:36
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدیدکننده: 22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شانزدهمین پویش ملی تغذیه سالم با شعار «نانو سلامت» از ۱۵ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۴

آغاز پویش ملی «تغذیه سالم» با تأکید بر ضرورت مصرف «نان کامل» در خوزستان

دکتر شریفی: مصرف نان‌های سفید عامل خطر مرگ‌های زودرس / تعداد نانوایی‌های ارائه‌دهنده نان کامل در استان از ۳ به ۸۵ واحد افزایش یافته است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، پویش ملی «تغذیه سالم» با محوریت «نان سالم، زندگی سالم» از ۱۵ تا ۳۰ آذرماه در استان خوزستان آغاز شد.
 
 
 
 دکتر مهرداد شریفی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، در تشریح اهداف این پویش، بر محوریت آموزش و ترویج مصرف نان کامل تأکید کرد و هشدار داد: بر اساس آخرین مطالعات، مصرف کم غلات کامل، یکی از اصلی‌ترین عوامل خطر تغذیه‌ای در مرگ‌های زودرس در ایران است؛ به‌طوری که در سال ۲۰۱۹، حدود ۲۹ هزار مورد مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت و سرطان‌ها به این دلیل ثبت شده است.
 
 
 
 
 وی با بیان اینکه نان قوت غالب مردم است اما الگوی مصرف نیازمند اصلاح فوری است، توضیح داد: متأسفانه سرانه مصرف نان سفید و بدون سبوس در کشور بسیار بالاست، در حالی که نان کامل که از آرد با سبوس‌گیری کمتر از ۶ درصد و حاوی جوانه گندم تهیه می‌شود می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و کاهش هزینه‌های درمانی ایفا کند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز در ادامه ویژگی‌های نان سالم را برشمرد و گفت: نان کامل، رنگ تیره‌تر، عطر و طعم بهتر، ارزش غذایی بالاتر و ماندگاری بیشتری دارد. به خانواده‌ها توصیه می‌کنیم حداقل نان مصرفی روزانه خود را از انواع نان‌های کامل یا نان‌های صنعتی سبوس‌دار انتخاب کنند.
 
 
 
 
دکتر شریفی همچنین هشدار داد: اضافه کردن دستی سبوس به خمیر نان در برخی نانوایی‌ها، نه تنها سودمند نیست، بلکه به دلیل عدم کنترل بهداشتی و امکان آلودگی، می‌تواند تهدیدکننده سلامت باشد. تنها نان‌های پخته‌شده با آرد کامل از ابتدای فرآیند، قابل اعتماد هستند.
 
 
 
 
وی در پایان با اشاره به اقدامات خوب انجام‌شده برای افزایش دسترسی شهروندان به نان کامل در استان خوزستان، اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه‌های بین‌بخشی و فرهنگ‌سازی مصرف نان سالم، تعداد نانوایی‌های مجاز پخت نان کامل در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، از تنها ۳ واحد در ابتدای سال جاری، به ۸۵ واحد افزایش یافته است. این امر دسترسی مردم به نان واقعاً سالم را تسهیل خواهد کرد.
 
  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 9155
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید