• 1403/09/06 - 11:41
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مصرف تخم مرغ

آیا افراد مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و قلبی-عروقی می توانند تخم مرغ مصرف کنند؟

پروتئین موجود در تخم مرغ می تواند به افزایش احساس سیری و در نتیجه مدیریت وزن کمک کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مهنوش صاحبدل رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان در پاسخ به این سوال که "چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟"گفت:اگرچه در برخی شرایط باید در مصرف تخم مرغ کامل ملاحظاتی صورت پذیرد ولی به دلیل خواص ویژه و منحصر بفردی که در تخم مرغ وجود داشته و عدم مصرف آن می تواندکمبود موادی مثل کولین، لوتئین و گزانتین را بخصوص در این افراد به همراه داشته باشد لذا نباید مصرف تخم مرغ در هیچ گروه سنی حذف شود بلکه مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج تعدیل شود.

 

وی افزود: حتی در افراد دارای بیماری هایی همچون دیابت، فشار خون بالا و قلبی-عروقی مصرف تا حدود 3 عدد در هفته نیز پیشنهاد می شود. البته در اینصورت باید از خوردن غذاهای چرب و پر نمک همراه تخم مرغ خودداری شده و روش پخت تخم مرغ نیز بدون روغن انتخاب کرد که در اینصورت نه تنها خطری نخواهد داشت بلکه در این گروه های خاص مفید هم خواهد بود.

 

صاحبدل عنوان کرد: تخم مرغ یکی از معدود غذاهای شناخته شده در طبیعت است که می تواند نیازهای بدن را بطور متعادل تأمین نماید.

 

 

وی توصیه کرد: تخم مرغ مزایای سلامتی زیادی دارد، از جمله:

1. تراکم مواد مغذی

تخم مرغ سرشار از پروتئین با کیفیت بالا، ویتامین ها و مواد معدنی مانند سلنیوم، ریبوفلاوین، ویتامین B12، فسفر، اسید پانتوتنیک، ویتامین A و فولات است.

 

2. سلامت مغز

کولین برای رشد و عملکرد مغز بسیار مهم است و تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن تخم‌مرغ بیشتر با سرعت کندتر کاهش حافظه مرتبط است. کولین، به ویژه، با بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر زوال عقل مرتبط است.

 

3. سلامت چشم

تخم مرغ حاوی لوتئین و زآگزانتین است که ممکن است به جلوگیری از اختلالات چشمی مرتبط با افزایش سن کمک کند.

 

4. مدیریت وزن

پروتئین موجود در تخم مرغ می تواند به افزایش احساس سیری کمک کند.

 

 

به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ می شود؟

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان اظهار داشت: مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده ،کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و کلیه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری بدلیل ارزش غذایی بالا اکیدا"توصیه  می شود. مصرف یک تخم مرغ در روز در این افراد بلامانع بوده و در برخی موارد توصیه اضافه تر هم ممکن است صورت گیرد.

 

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 3604
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم