کسب رتبه برتر بهداشت محیط
افتخار آفرینی در خوزستان: کسب رتبه سوم کشوری در اجرای طرح سلامت نوروزی و رمضان ۱۴۰۳-۱۴۰۴ توسط مرکز بهداشت استان خوزستان
مرکز بهداشت خوزستان، رکورددار سلامت در ایام نوروز و رمضان!

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مرکز بهداشت استان خوزستان موفق به کسب رتبه سوم کشوری در اجرای طرح سلامت نوروزی و رمضان سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ شد.
دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان، ضمن تبریک این موفقیت به خانواده بزرگ سلامت محیط و کار دانشگاه جندی شاپور اهواز، اعلام کرد که این رتبهبندی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده است.
وی افزود: این موفقیت نشاندهنده تلاشهای مستمر و مؤثر کادر بهداشتی و مدیریتی استان در ارتقای سلامت جامعه و اجرای برنامههای بهداشتی است.
وی اضافه کرد: مرکز بهداشت استان خوزستان با کسب این رتبه، شور و نشاط بیشتری به فعالیتهای خود خواهد بخشید و امیدوار است که در آینده نیز بتواند دستاوردهای بیشتری را به ارمغان بیاورد.
معاون بهداشت اظهار داشت: طرح سلامت نوروزی و رمضان از تاریخ ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در دانشگاههای علوم پزشکی کشور آغاز شد. در این راستا، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اعزام ۲۷۰۷ اکیپ بازرسی شامل کارشناسان بهداشت محیط، اقدام به اجرای برنامههای مدون خود نمود.
وی خاطر نشان کرد: در طول این طرح، تعداد ۴۳۶۲۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی بازرسی شدند. همچنین، برای ۹۹۰۴ واحد صنفی و اماکن عمومی که از موازین بهداشتی تبعیت نکرده بودند، اخطارهای بهداشتی صادر گردید. در نهایت، ۱۳۸۳ واحد صنفی متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند.
دکتر شریفی، با تأکید بر اهمیت نظارت و برخورد قاطع با متخلفان بهداشتی، به تشریح اقدامات انجامشده در راستای ارتقاء سلامت عمومی پرداخت. بر اساس این گزارش، در ادامه رویکرد قوی مرکز بهداشت استان، 770 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی پلمپ گردیدند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این، در حوزه نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی، کارشناسان بهداشت محیط در مراکز بهداشت شهرستانها به انجام ۲۹۷۶ نمونهبرداری میکروبی از آب آشامیدنی در شبکههای توزیع و تصفیهخانهها پرداخته و همچنین ۵۵۱۴۰ کلرسنجی از آب در مناطق شهری و روستایی انجام شد. این اقدامات نشاندهندهی تعهد خارقالعاده به حفظ سلامت مردم و ارتقاء کیفیت بهداشت عمومی است.
دکتر شریفی اطلاعات مهمی دربارهی کنترل بهداشت مواد غذایی در سطح عرضه ارائه دادند. بر اساس این گزارش، مهندسان بهداشت محیط با تلاشهای خود موفق به انجام 1012 نمونهبرداری از مواد غذایی شدهاند که این اقدام به شناسایی و خارج کردن 44702 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و فاقد مشخصات و تاریخ گذشته از بازار انجامیده است.
همچنین، بازرسان بهداشتی موفق به انجام 89615 سنجش پرتابل مواد غذایی شدند که نشان از دقت و توجه به جزئیات در نظارت بر کیفیت غذاها دارد. علاوه بر این، تعداد 406 مورد رسیدگی به شکایات بهداشتی در این مدت انجام شده که 190 مورد از این شکایات توسط مراکز بهداشت پیگیری و اقدام شده است.
دکتر شریفی ضمن اشاره به نقاط ضعف موجود در زیرساختهای مؤثر بر محیط زیست، بر لزوم شناسایی این چالشها و ضرورت انجام مداخلات سریع و قاطع توسط مراکز بهداشت شهرستانها تأکید کردند. این نگرش نشاندهندهی عزم راسخ مسئولان در بهبود وضعیت محیط زیست و سلامت عمومی است.
رئیس مرکز بهداشت استان با بیان اینکه؛ این اقدامات به منظور تأمین سلامت عمومی و ارتقاء سطح بهداشت در ایام نوروز و ماه رمضان صورت گرفت، اشاره کردند که موفقیتهای بهدستآمده میتواند بهعنوان الگویی موفق در مدیریت برنامههای فنی محسوب شود. این الگو نهتنها میتواند راهنمای خوبی برای مهندسان بهداشت محیط دانشگاه در طول سال باشد، بلکه میتواند به تحقق هدف اصلی که همان حفظ و صیانت از سلامت جامعه است، کمک کند.
دکتر شریفی در پایان بیانات خود؛ با نگاهی جامع به همکاریهای بینبخشی و ضرورت توجه به زیرساختها برای تحقق اهداف بهداشت عمومی گفت: با شناسایی مؤثر چالشها و اقدام بهموقع، میتوان آیندهای بهمراتب بهتر را رقم زد.
نظر دهید