• 1404/01/30 - 19:45
  • - تعداد بازدید: 13
  • - تعداد بازدیدکننده: 10
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
کمیته دخانیات

اولین کمیته دخانیات و مبارزه با مواد دخانی

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: دخانیات سالانه موجب مرگ بیش از هشت و نیم میلیون نفر در جهان می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، شنبه 30 فروردین ماه 1404  اولین کمیته دخانیات و مبارزه با مواد دخانی با حضور اعضاء کمیته در محل سالن جلسات مرکز بهداشت استان برگزار شد.

 

 

دکتر مهرداد شریفی سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت:ورود دستگاه قضایی استان با اعمال حداکثری مبلغ جرائم جهت بازدارندگی در تکرار تخلف عرضه مواد دخانی فاقد مجوز وعرضه قلیان در پارک‌ها از موارد خاص مطرح شده در این نشست بود.

 

 

وی افزود: برخورد با مراکز متخلف از قبیل کافی شاپ، رستوران، تالار و غیره که با تداخل صنفی مبادرت به عرضه قلیان می‌کنند مطابق قانون نظام صنفی از سوی صنعت معدن تجارت با استناد به قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات از موارد مورد تاکید در این جلسه بود.  

 

وی ابراز داشت: برخورد با عرضه کنندگان قلیان در پارک و فضای سبز شهری توسط شهرداری ها با استناد به قانون جامع کنترل دخانیات و تشدید نظارت اداره صمت بر ممنوعیت توزیع و فروش مواد دخانی در مراکز فاقد عاملیت مجاز نیز از دیگر موارد مورد توجه در این جلسه بود.   دکتر شریفی عنوان کرد: فعال سازی کمیته‌های سلبی و ایجابی زیر نظر کارگروه استانی کنترل دخانیات، تشدید نظارت بر صنوف در راستای کنترل دخانیات با تشکیل تیم‌های گشت مشترک با حضور دستگاه‌های عضو کارگروه در راستای پیشگیری و کنترل دخانیات نیز در این جلسه مطرح شد.

 

 

"دخانیات مهم‌ترین عامل خطر در بین عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر"

 

وی اظهار داشت: مصرف دخانیات مهم‌ترین عامل خطر در بروز ۴ بیماری غیر واگیر اصلی است "بیماری‌های تنفسی،بیماری‌های قلبی و عروقی ،دیابت و سرطان که بیش از 80 درصد از کل مرگ و میر‌های زودرس غیر واگیر در سطح جهان را تشکیل می‌دهند.

 

 

"وضعیت مصرف دخانیات در جهان،  تبعات و مرگ و میر ناشی از آن"

 

رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان تصریح کرد: دخانیات سالانه موجب مرگ بیش از هشت و نیم میلیون نفر در جهان می‌شود که بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر آن افرادی هستند که به دلیل مواجهه با دود حاصل از مصرف دیگران جان خود را از دست می‌دهند سازمان جهانی بهداشت ییش‌بینی نموده است که چنانچه اقدامی عاجل برای کنترل اپیدمی جهانی انجام نشود تا پایان قرن بیست و یکم حدود یک میلیارد نفر از مردم جهان قربانی این اپیدمی مرگبار خواهند شد خسارت اقتصادی مصرف دخانیات در جهان بیش از یک تریلیون و ۴۰۰ میلیارد دلار برآورده شده است.

 

 

"مرگ و میر و خسارات ناشی از مصرف دخانیات در ایران"

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطر نشان کرد: مرگ ناشی از دخانیات در کشور سالیانه بیش از ۵۰۵۰۰ نفر برآورد شده است ۵۰۱ تریلیون ریال خسارت ناشی از مصرف دخانیات ۱۳۶ تریلیون ریال ینه‌های مستقیم تحمیل شده به حوزه سلامت برای درمان بیماری‌ها ۲۲۶ تریلیون ریال خسارت برآورد شده بابت مرگ زود هنگام مصرف کنندگان دخانیات (یش از ۵۰ درصد مرگ‌های منتسب زیر سن ۷۰ سال رخ می‌دهد) ۱۳۹ تریلیون ریال سارت ناشی ازکاهش بهره‌وری در اثر غیبت است.

  • گروه خبری : بهداشت محیط و حرفه ای
  • کد خبر : 5278
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید