هفته سلامت 1 لغایت 7 اردیبهشت 1404 - هفته واکسیناسیون 6 لغایت 11 اردیبهشت1404
مانور قطع برق و حفظ زنجیره سرد
دکتر شریفی گفت: حوزه بهداشت شامل سه سطح است و اگر پیشگیری که سطح اول و رسالت بهداشت است به درستی مدیریت شود قطعاً به سطوح بعدی که بیماریابی و درمان است نخواهیم رسید.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز 1 اردیبهشت ماه 1404 مانور قطع برق و حفظ زنجیره سرد به صورت وبیناری با حضور دکتر مهرداد شریفی سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان ، همایون امیری مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریها ی مرکز بهداشت استان خوزستان و سایر کارشناسان مربوطه در محل دفتر مدیریت معاونت بهداشت برگزارشد.
دکتر شریفی گفت: این نشست درآستانه هفته سلامت 1 لغایت 7 اردیبهشت 1404 - هفته واکسیناسیون 6 لغایت 11 اردیبهشت1404 و همچنین نزدیک شدن به روزهای گرم سال در استان خوزستان و احتمال قطعی برق در طول شبانه روز انجام شد.
وی تاکید کرد: نظارت بر زنجیره سرما باید به طور مستمر در تمام ساعات و به خصوص در ابتدا و انتهای ساعت کاری انجام گردد.
وی افزود: حوزه بهداشت شامل سه سطح است و اگر پیشگیری که سطح اول و رسالت بهداشت است به درستی مدیریت شود قطعاً به سطوح بعدی که بیماریابی و درمان است نخواهیم رسید.
وی عنوان کرد: در سطح یک از ابتدایی ترین واحد ارائه خدمت یعنی خانه بهداشت تا ستاد مرکز بهداشت اولویت ما آموزش است و آموزشی قابل قبول است که بر مبنای نیاز سنجی و اولویت بندی انجام و منجر به ارتقاء سواد سلامت در بین آحاد جامعه و گروههای هدف بشود.
دکتر شریفی تصریح کرد: اگر در سطح یک آموزش به درستی به کار برده شود و ارتقا سواد سلامت داشته باشیم قطعاً دچار خود مراقبتی میشویم و خود مراقبتی میتواند بار بیماریها اعم از بیماریهای واگیر و غیر واگیر را کاهش دهد و ما با این اقدام ۷۰ تا ۸۰ درصد راه را رفتهایم.
وی اظهار داشت: در گذشته ای نه چندان دور از هر هزار نوزاد متولد شده بیش از ۲۰۰ نفر در اثر بیماریهای عفونی مثل؛ سرخک، سرخجه، کزاز، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماریها جان خود را از دست میدهند اما امروزه حدود ۱۳ بیماری قابل پیشگیری با واکسن هستند که با دستان توانمند شما در مرکز بهداشت استان دراستان خوزستان در حال اجرا است.
وی تاکید کرد: حفظ و ارتقاء وضعیت موجود در زمینه واکسیناسیون؛ قابلیت دستیابی به اهداف who و وزارت بهداشت را فراهم میسازد و سهل انگاری در این زمینه جایز نیست.
وی خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۲۴ زنجیره سرما شهرستانهای تابعه مرکز بهداشت استان خوزستان تحت نظارت، پایش و ارزشیابی قرار گرفتهاند و مجهز به ژنراتور شدهاند و به محض اینکه برق قطع شود به طور اتوماتیک به سیستم برمیگردند.
معاون بهداشت با اشاره به اینکه؛ نگاه ما به زنجیره سرد میبایست نگاه آرمانی باشد، گفت: امروزه زنجیره سرما یکی از مهمترین تکنیکهای بحث ایمن سازی است لذا در صورتی که زنجیره سرما را از مبدا تا مقصد به درستی رعایت کنیم، نظارت کنیم و ارزشیابی کنیم هیچ مشکلی در این خصوص نخواهیم داشت.
وی ابراز داشت: کودکان بسیاری زیر ۶ سال داریم که نگاه آنها و سلامتی شان به دست توانمند شما است اگر ما ذره ای سهل انگاری کنیم سلامتی این کودکان که آینده سازان کشور هستند دچار صدمه خواهد شد، لذا در راستای تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت کلیه آحاد جامعه و به خصوص کودکان زیر ۶ سال طوری برنامهریزی کنیم تا با انجام رسالتهای انسانی، اخلاقی و اداری از بیماریهای واگیر و عفونی پیشگیری کنیم.
سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با ابراز اینکه؛ نگرانی و ترس نداشته باشید اگر جایی بنا به هر دلیلی به زنجیره سرد شک داشته باشید حتماً و حتماً با هماهنگی مدیر گروه و کارشناس برنامه واقعیت را بفرمایید و وواکسنهایی که اثردهی ندارند را استفاده نکنید.
دکتر شریفی تاکید کرد: خدا را ناظر بر کار خود ببینید و مبادا یک واکسنی که زنجیره سرما در مورد آن رعایت نشده باشد تزریق کنیم.
نظر دهید