• 1403/04/06 - 22:17
  • - تعداد بازدید: 29
  • - تعداد بازدیدکننده: 28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
گرد همایی بزرگ مدیران مواکب اربعین حسینی خوزستانی

هرموکبدار یک سفیر سلامت ایران در عراق

دکتر مهرداد شریفی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان در گرد همایی بزرگ مدیران مواکب اربعین حسینی خوزستانی گفت: هرموکبدار یک سفیر سلامت ایران در عراق است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهرداد شریفی معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان با بیان اینکه، هرموکبدار یک سفیر سلامت ایران در عراق است، گفت: گردهمایی بزرگ مدیران مواکب اربعین حسینی خوزستانی مستقر درکشور عراق در تالارشهید مطهری اهواز به میزبانی ستاد توسعه وبازسازی عتبات عالیات خوزستان  ومعاونت بهداشت برگزار شد.

 

وی ‌نکات بهداشتی با اولویت رعایت بهداشت فردی، اهمیت شستن دست‌ها، رعایت بهداشت مواد غذایی، رعایت اصول نگهداری مواد غذایی، رعایت بهداشت و سلامت محیط و همچنین مدیریت پسماند و زباله‌های تولیدی در محل را به موکب‌داران و افراد فعال در موکب‌ها یادآور شد.

 

دکتر شریفی برحفظ بهداشت مواد غذایی و متولیان تأمین غذا در ایام اربعین تاکید کرد و گفت: باتوجه به فصل گرما و همزمانی آن با پیک دوم بیماری‌های روده‌ای در خوزستان و کشورعراق، برای پیشگیری از طغیان بیماری‌های منتقله از آب و غذا، باید مواد غذایی باکیفیت خوب تهیه و نگهداری شود.

 

وی در ادامه توصیه کرد: از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در یخچال یاسردخانه خودداری شود و از توزیع مواد غذایی بسیار حساس که با پایه شیر تهیه می‌شوند،سبزیجات و سالاد که رعایت مراحل چهارگانه سالم‌سازی آنها ضروری است، نیز باید خودداری شود.

 

دکتر شریفی تصریح کرد: غذاهایی که بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شده‌اند نباید بین مردم توزیع شوند و هنگام توزیع غذا، ازراه رفتن افراد توزیع‌کننده غذا بر روی سفره‌ها و آلوده کردن سفره غذا جلوگیری شود

 

 وی  تهیه غذا از موادغذایی سالم دارای مجوزهای بهداشتی لازم را ضروری دانست و افزود: گوشت‌های مصرفی باید ازگوشت‌های مورد تأیید دامپزشکی باشند و سلامت دام نیزمی بایست در محل تایید شود.

 

وی بیان کرد: در تهیه غذا باید از روغن‌های دارای مجوز ساخت ازسازمان غذا و دارو با ترانس پایین و از نمک‌های بسته‌بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو استفاده شود.

 

دکتر شریفی تاکید کرد: از نوشیدنی‌های بسته‌بندی یا شربت‌های دارای مجوز سازمان غذا و دارو برای توزیع استفاده شود و از به کارگیری اسانس‌ها و رنگ‌ها برای تهیه شربت و سایر مواد غذایی خارج از نظارت مسئول فنی حتی اگر مصرف خوراکی داشته باشند،خودداری شود.

 

معاون اجرایی مرکز بهداشت استان خوزستان در خصوص استفاده از ظروف یکبار مصرف، توضیح داد: از ظروف یکبار مصرف استاندارد و مورد تاکید مراکز بهداشت، ظروف یکبار مصرف با پایه گیاهی و ظروف آلومینیومی برای توزیع مواد غذایی گرم، استفاده شود.

 

وی با اشاره به چگونگی نظارت بر سلامت آب مصرفی، عنوان کرد: نظارت بر سلامت آب مصرفی خوراکی و شست‌وشو با بررسی سلامت انشعاب آب مورد استفاده، مخازن سیار و ثابت تأمین آب مصرفی از طریق انجام کلرسنجی‌ها، انجام آزمون‌های میکروبی آب مصرفی و انجام بازرسی‌های مشترک با سایرمتولیان از جمله شرکت آب و فاضلاب و شهرداری انجام می‌شود.

 

وی تصریح کرد: برای خنک کردن نوشیدنی ها از یخ‌های بهداشتی دارای مشخصات بسته‌بندی شده استفاده شود. همچنین شناخت محل تأمین یخ، نحوه حمل و نقل، وسیله حمل و نگهداری صحیح یخ‌های مصرفی در مراسم باید مورد توجه قرار بگیرد و از استفاده از یخ‌هایی که از محل تأمین آنها، سلامت و نحوه حمل و توزیع آنها مطلع نیستید خودداری شود.

 

وی عنوان کرد: برای حفظ سلامت محیط و جلوگیری از تجمع پساب‌ها و فاضلاب‌های حاصل در محل، پیش‌بینی‌های لازم جهت هدایت درست فاضلاب تولیدی و جمع آوری بهنگام و صحیح فاضلاب مورد تاکیدمراکز بهداشت است و باید در دستور کارگروه‌های عملیاتی آب و فاضلاب قرار بگیرد تا از ایجاد شرایط کانون آلودگی و رشد حشرات در اطراف محل‌هایی که مردم تجمع می‌کنند،جلوگیری شود.

 

دکترشریفی در پایان بیانات خود خاطر نشان کرد: رعایت نظافت، شست‌وشو و گندزدایی مستمر سرویس‌های بهداشتی و نصب سیستم لوله‌کشی مایع دستشویی و یا نصب جای مایع محتوی مایع دستشویی، جمع‌آوری و انتقال و دفع زباله‌ها و پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی، نصب سطل با کیسه زباله متناسب جهت جمع‌آوری مرتب ظروف و لیوان‌های یکبار مصرف در کنار هر ایستگاه صلواتی الزامی است.

 

 

  • گروه خبری : بهداشت محیط و حرفه ای
  • کد خبر : 2116
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم