• 1404/02/09 - 21:33
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هفته جهانی ایمنسازی از 4لغایت10 اردیبهشت ماه 1404

حذف بیماری‌ها با واکسیناسیون: موفقیت‌های برنامه همگانی ایمن‌سازی در حفاظت از زندگی کودکان

"ایران در مسیر پاکسازی: موفقیت‌های چشمگیر در حذف فلج اطفال و کزاز نوزادی با ایمن‌سازی همگانی"

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، خوزستان در تاریخ 9 اردیبهشت ماه 1404 همایشی به مناسبت هفته جهانی واکسیناسیون، کنترل طغیان سرخک و  گرامیداشت روز ملی مبارزه با بیماریها با حضور دکتر مهرداد شریفی سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان، مدیران شبکه و روسای مراکز بهداشت شهرستانهای تابعه، مسئولین واحدهای پیشگیری و مبارزه با بیماریها، کارشناسان برنامه  بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن، مربیان بیماریها در آموزشگاه های بهورزی، نماینده پزشکان شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستانها و پرستاران کنترل عفونت بیمارستانها در محل سالن جلسات دانشکده بهداشت برگزار شد.

 

دکتر شریفی گفت: هدف از برگزاری این همایش پاسداشت دستاوردهای ۴۰ سال اخیر برنامه همگانی ایمنسازی و ایجاد هماهنگی بیشتر در اقدامات کنترل طغیان بیماری سرخک در حوزه بهداشت و درمان دانشگاه و در نهایت ارج نهادن به خدمات بی شائبه همکاران پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر و غیرواگیر است.

 

وی اظهار داشت: دستاوردهای ۴۰ سال اخیر برنامه ایمنسازی ، لزوم توجه به زنجیره سرد در تمامی سطوح، چالش های موجود در برنامه ایمنسازی، لزوم هماهنگی بیشتر بهداشت و درمان در برخورد با طغیان سرخک، اقدامات نظام مراقبت در پیگیری موارد سرخگ و رهگیری موارد تماس، واکسیناسیون موارد تماس، اصول رعایت کنترل عفونت اهم مطالب مطرح شده در این همایش بود.

 

معاون بهداشت عنوان کرد: دستاوردهای ۴۰ سال اخیر در حوزه واکسیناسیون، تاثیرات واکسیناسیون در کاهش مرگ و میر و افزایش امید به زندگی در سطح دنیا به نحوی که واکسیناسیون به طور مستقیم  به کاهش ۴۰ درصدی مرگ شیرخواران در سطح جهان منجر شده است، مورد تاکید است.

 

وی افزود: تلاش های جهانی ایمنسازی جان ۱۵۰ میلیون نفر را (معادل ۶ زندگی در هر دقیقه در هرسال) نجات داده است .

 

وی اضافه کرد: برنامه همگانی ایمنسازی در کشو ایران از سال ۱۳۶۳ با هدف ایجاد دسترسی عادلانه و یکسان همه کودکان اعم از فقیر و غنی آغاز شده است.

 

وی با بیان اینکه؛ در سال های قبل از برنامه همگانی ایمنساری سالیانه بیش از  ۱۰۰۰ مورد فلج اطفال در کشور شناسایی می شد ولی ۲۴ سال است که مورد فلج اطفال در کشور نداریم؛ ابراز داشت: بیماری کزارز نوزادی نیز به مرحله حذف رسیده است در حالی که در سالهای اولین انقلاب یک چهارم مرگهای نوزادی به همین علت بوده است.

 

رئیس مرکز بهداشت استان خاطر نشان کرد: بعد از اجرای برنامه همگانی ایمنسازی در کشور دیگر اثری از همه گیری های مرگ آور دیفتری نیست و واکسیناسیون جزو بهترین مداخلات برای ارتقای سلامت جامعه است.

 

وی گفت: در هفته جهانی واکسیناسیون به دنبال جلب مشارکت بیشتر جامعه و خانواده ها برای ارتقا پوشش ایمنسازی و دسترسی عادلانه همه کودکان هستیم.

 

  • گروه خبری : بیماریهای واگیر
  • کد خبر : 5527
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید