پویش ملی نه به تصادف1404
جلسه با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان خوزستان در راستای پویش ملی ایمنی و سلامت سفر
دکتر مهرداد شریفی سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از بررسی و نقد 50 روز اجرای پویش ملی ایمنی و سلامت سفر خبر داد

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز؛ امروز سه شنبه 19 فروردین ماه 1404 با هماهنگی معاونت بهداشت، نشستی با حضور دکتر محمد جوروند مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری و دبیر ستاد تسهیلات سفرهای نوروزیاستان خوزستان، مدیران و کارشناسان ستادی معاونت بهداشت و اداره کل میراث فرهنگی در محل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان برگزار شد.
دکتر مهرداد شریفی سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: این جلسه در راستای "پویش ملی ایمنی و سلامت سفر" و به منظور بررسی و نقد 50 روز اجرای پویش ملی ایمنی و سلامت سفر تشکیل شد.
طی این نشست دکتر مهرداد شریفی پس از بحث و تبادل نظر پیشنهاد کرد از این پس ارایه خدمات و تسهیلات به مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی منوط به کسب تایید بهداشتی از مرکز بهداشت باشد که مورد تأیید قرار گرفت.
وی افزود: مقرر شد از ظرفیت های موجود در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری؛ ظرفیت هایی مانند فضاهای گردشگری میراث فرهنگی ،بلاگرهای گردشگری و تورلیدر ها ، فضای مجازی و مشوق های اقتصادی برای آموزش و اطلاع رسانی استفاده شود.
انتظارات از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان
سرپرست معاونت بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان وی عنوان کرد: مجتمعهای چندمنظوره خدماتی رفاهی میتوانند نقش بسزایی در رفع خستگی و کاهش خطای انسانی به عنوان عامل اصلی تصادفات خصوصا محورهای یکنواخت و بیابانی داشته باشند که نظارت بر شرایط بهداشتی مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی توسط کمیته نظارتی انجام میشود.
وی ابراز داشت: در حال حاضر بازدید مشترک جهت نظارت بر مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی توسط بهداشت/راهداری/پالایش و پخش فراورده های نفتی انجام میشود در صورتیکه میبایست نمایندگان میراث فرهنگی و گردشگری /نیروی انتظامی / ستاد اقامه نماز هم حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه؛ در ایام مناسبتی مانند نوروز ،اربعین حسینی و سفرهای تابستانی وسایر موارد از این قبیل، این بازدیدها تشدید میگردد که تاکنون نماینده میراث فرهنگی در این بازدیدها حضور نداشته است، گفت: دراین بازدیدها نظارت بر رستوران ها، سرویس های بهداشتی و نمازخانه ها انجام میگیرد.
دکتر شریفی پیشنهاد کرد: انجمن صنفی راهنمایان گردشگری که زیر نظر اداره گردشگری است برای تورهایی مجوز صادر کنند که خودرو دارای معاینه فنی و راننده دارای کارت سلامت باشد تا راهنمایان تورها به جهت کاهش هزینه های تور از خودروهای مستهلک و رانندگانی که فاقد کارت سلامت هستند استفاده نکنند.
وی اظهار داشت: پیگیری انجام معاینات شغلی کارکنان شاغل درسازمان میراث فرهنگی گردشگری توسط مراکز طب کاردارای مجوزباید انجام گردد.
وی تصریح کرد: یکی از مواردی که درکشورباعث افزایش سفرهای جاده ای و ازدیاد خودروی شخصی شده کسری و گرانی موجود در سیستم حمل و نقل عمومی است که این موضوع کنترل هر چه بیشتر نقاط حادثه خیز و تلاش برای کاهش تصادفات و تلفات جاده ای را می طلبد و نیاز به هم افزایی دستگاه ها و نظارت های گروهی دارد.
وی در ادامه گفت: اقدام مشترک دستگاه های اجرایی عضو ستاد سفر از جمله میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، صمت، سازمان تعزیرات، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه ها می تواند واحدهای مربوطه را از ابعاد مختلف برای خدمت رسانی سفر آماده کند.
وی خاطر نشان کرد: به گفته دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر؛ ازبیش از ۸ هزار نقطه حادثه خیز در کشور، ۷۰۰ نقطه مورد توجه جدی و رفع نواقص قرار گرفته است و هر گونه اقدام گروهی از جمله کمپین نه به تصادفات در راستای کاهش تلفات جاده ای در اولویت مدیریت سفرها است. همچنین پیشنهاد میگردد شماره تماس جهت نقاط حادثه خیر گردشگری به مردم معرفی گردد تا با همکاری دستگاه های ذینقش از جمله راهداری نقاط حادثه خیز رفع نقص گردد.
نظر دهید