• 1402/11/15 - 14:14
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدیدکننده: 21
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نمک ید دار

در چه مرحله ای از پخت نمک را به غذا اضافه کنیم؟

در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و باعث ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، سیده معصومه تقی زاده کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان گفت: در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و باعث ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود.

 

تقی زاده افزود: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم  را نیز بر سلامت دارند.

 

وی عنوان کرد: مصرف نمک زیاد، باعث افزایش احتباس مایعات در بدن می شود.کاهش مصرف نمک در این شرایط، حدود 2 لیتر از مایعات بدن (2کیلوگرم ازوزن بدن) را کاهش می دهد. در بسیاری از زنان که دچار ورم قوزک پا و تنگ شدن انگشتر در دست شان هستند، با کاهش مصرف نمک در غذای خود، ورم بسیار کاهش می یابد.

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه تاکید کرد: مصرف زیاد نمک ازمهمترین عامل افزایش فشارخون است.امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.

 

وی در ادامه گفت: دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است(نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم است)

 

وی اضافه کرد: مطالعات نشان میدهد مصرف مواد غذایی که میزان قابلتوجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد. مصرف بالای نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است .دومین سرطان کشنده در ژاپن  سرطان معده می باشد زیرا در این کشور مصرف غذا های شور و دودی بسیار رایج است.

 

وی بیان داشت: بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از بیماریهای مزمن و علت اصلی مرگ در افراد بالای 30 سال و دومین عامل مرگ در افراد 15-59 سال می باشد.

 

وی تصریح کرد: بیماریهای قلبی عروقی شایع ترین علت مرگ و میر در جهان است، از طرفی حدود 80 درصد مرگ و میرها در بیماری های قلبی-عروقی ناشی از پرفشاری خون، مصرف سیگار و کلسترول بالا میباشد. از میان این سه علت، پرفشاری خون مهمترین علت مستقیم در مرگ و میر در کل دنیاست.

 

وی اظهار داشت: نمک (سدیم) علت اصلی پرفشاری خون میباشد. فشار خون به تنهایی باعث حدود 50 درصد از بیماری های CV در سراسر جهان می شود.در مجموع، 10 تا 30 درصد از بزرگسالان تقریباً در همه کشورها از فشار خون بالا رنج می برند، اما 50 تا 60 درصد دیگر اگر فشار خون پایین تری داشته باشند، از سلامت بهتری برخوردار خواهند بود. حتی کاهش اندک فشار خون برای این "اکثریت خاموش" خطر حمله قلبی و سکته را کاهش می دهد.

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان توصیه کرد: تا حد امکان از مصرف نمک پرهیز کرده و بیشتر از دیگر ادویه جات برای طعم دار کردن غذا استفاده نمود. همچنین باید توجه کنید در صورت استفاده کردن نمک در طبخ غذا، آن را در انتها اضافه کنید زیرا ید موجود در نمک به حرارت حساس بوده و در صورت اضافه شدن در ابتدای پخت بخش زیادی از آن از بین می رود.     

 

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 787
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم