• 1402/12/22 - 09:14
  • - تعداد بازدید: 33
  • - تعداد بازدیدکننده: 31
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
باورهای درست و نادرست مصرف لبنیات

آیا لبنیات جایگزین دارند؟

توضیح دکتر پژمان بختیاری نیا معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان در خصوص هم اندیشی و نهایی کردن اختلاف نظرهای حوزه تغذیه وزارت بهداشت و طب ایرانی در مورد مصرف لبنیات

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،دکتر پژمان بختیاری نیا معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان  هم اندیشی و نهایی کردن اختلاف نظرهای حوزه تغذیه وزارت بهداشت و طب ایرانی در مورد مصرف لبنیات را توضیح داد و بر مصرف صحیح لبنیات تاکید کرد.

 

 

باور درست

دکتر پژمان بختیاری نیا گفت: بهتر بودن شیر و لبنیات به سنتی با صنعتی بودن آنها بستگی ندارد. شیر و لبنیات با کیفیت محصولاتی هستند که از دام سالم با تغذیه مناسب در شرایط بهداشتی و بدون افزودن آب با ترکیبات غیر مجاز تولید شده و آزمایشات میکروبیولوژیکی و شیمیایی ضروری را طی کرده و در ظرف و مکان مناسب و بهداشتی نگهداری شوند.

باور نادرست

لبنیات سنتی بهتر از لبنیات صنعتی است.

 

 

 

باور درست

وی افزود: علاوه بر شیر و لبنیات که غنی ترین منبع غذایی کلسیم هستند، مقداری کلسیم در بعضی مواد غذایی از جمله انجیر، انواع کلم، اسفناج، ریواس و دانه های روغنی مانند ،کنجد بادام و چیا نیز وجود دارد اما در هنگام معرفی یک ماده غذایی یا گروه غذایی به عنوان منبع تامین کننده یک ماده مغذی باید به متغیرهای دیگری از جمله میزان جذب تکرار مصرف و چگالی ماده مغذی هم توجه داشت. مغزهای گیاهی به دلیل محتوای زیاد چربی و کالری و میزان کمتر کلسیم و همچنین قیمت بالا نمی توانند جایگزین شیر و لبنیات برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن شوند.

باور نادرست

اگر بجای مصرف شیر و لبنیات روزانه ۱۰ تا ۱۵ بادام درختی مصرف کنید کلسیم مورد نیازتان تامین می شود.

 

 

 

باور درست

وی در ادامه عنوان کرد: مصرف شیر و لبنیات در افراد سالم به پیشگیری از بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید و پوکی استخوان کمک میکند در مورد این بیماران متخصص مربوطه در مورد کاهش با قطع موقت با دائم مصرف هر نوع ماده غذایی در شرایط خاص هر فرد نظر خواهد داد.

باور نادرست

مبتلایان به رماتیسم و آرتروز اصلا نباید شیر و ماست مصرف کنند.

 

 

 

باور درست

معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان  توصیه کرد: اگر فردی با مصرف بعضی انواع لبنیات دچار عوارضی مانند نفخ شکم دل پیچه اسهال، سستی بدن و خواب آلودگی میشود بهتر است ابتدا از مقادیر کم شروع کند و به تدریج مصرف را افزایش دهد تا بدن توانایی تحمل آن را بدست بیاورد. چنانچه این عوارض در مورد یکی از انواع لبنیات مثلا ،شیر پایدار باشد بهتر است از سایر اقلام لبنیات نیاز به این گروه غذایی تامین شود. ضمنا جوشاندن شیر یا مصرف توام بعضی مواد غذایی با لبنیات میتواند در این خصوص کمک کننده باشد (مثلا ،ماست دوغ با کشک همراه با نعناع ،آویشن ،پونه کاکوتی یا سیر و یا شیر همراه با ،زنجبیل ،هل ،گلاب عسل با دارچین)

باور نادرست

شیر و ماست به علت ایجاد سردی مزاج نباید مصرف شوند.

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 1106
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم