• 1403/08/15 - 11:26
  • - تعداد بازدید: 21
  • - تعداد بازدیدکننده: 20
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تغذیه صحیح

اثرات مفید مصرف نان کامل

یکی از توصیه های مهم و اساسی برای پیشگیری از احتمال ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی عروقی و حتی برخی سرطان ها؛ دریافت فیبر کافی و استفاده از غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و کم سبوس است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، زهرا باقری  کارشناس ارشد  گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: محرومیت غذایی آثار و نتایج غیر قابل جبرانی به همراه دارد و تغذیه نامناسب باعث افزایش مرگ و میر گروه های سنی مختلف خصوصا" کودکان می‌شود. به بیان دیگر سالانه تعداد زیادی کودک به علت نبود غذای کافی و عدم دسترسی به مواد مغذی جان خود را از دست می‌دهند.

 

وی افزود: تغذیه سالم شامل مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی است که بتواند نیازهای روزانه بدن به ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروتئین‌ها و سایر مواد مغذی را برطرف کند.

 

زهرا باقری تغذیه متعادل و سالم را مهم دانست و گفت: آموزش اصول کلی تغذیه صحیح و آگاهی از گروه های غذایی و رهنمود های غذایی ،تغذیه گروههای سنی مختلف ،ریز مغذی ها ( ویتامین ها و املاح ) و نقش انها در سلامت ، اصلاح الگوی غذایی، کاهش ضایعات غذایی ، مدیریت تغذیه در بیماری های غیرواگیر شایع و اصول رژیم درمانی و  مدیریت تغذیه در شرایط بحران از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

وی اظهار داشت: رژیم درمانی یک رویکرد مهم برای مدیریت و پیشگیری از بیماری‌هاست که بر اساس تغییرات در سبک تغذیه‌ای فرد بنا شده است. رژیم درمانی با ارائه برنامه‌های غذایی تخصصی توسط متخصصین و کارشناسان تغذیه  برای افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا، چاقی و بیماری‌های قلبی و سایر بیماریها می‌تواند به بهبود شرایط سلامتی کمک کند و از آنجایی که یکی از محوری‌‌ترین بحث‌‌های درمان بیماران، داشتن تغذیه مناسب است مدیریت بیماری از طریق رژیم درمانی وداشتن برنامه غذایی اصولی میتواند باعث کاهش هزینه های درمانی در بیماران  شود.

 

باقری باتاکید بر اهمیت ترویج نان کامل گفت:آشنایی با مزایای این نان در جهت فرهنگ سازی  بسیار کمک کننده است .لازم است بدانید یکی از توصیه های مهم و اساسی برای پیشگیری از احتمال ابتلا به بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی عروقی و حتی برخی سرطان ها؛ دریافت فیبر کافی و استفاده از غلات کامل در برنامه غذایی و به حداقل رساندن غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و کم سبوس است.

 

کارشناس ارشدگروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان اثرات مفید مصرف نان کامل بر سلامتی را بدین شرح عنوان کرد:

  1. بهبود سلامت دستگاه گوارش
  2. پیشگیری از چاقی و اضافه وزن
  3. کاهش چربی خون
  4. تنظیم قند خون و کاهش ابتلا به دیابت
  5. کاهش ابتلا به پرفشار خون
  6. کاهش ابتلا در بدن
  7. کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، عروقی
  8. پیشگیری و بهبود بیماری کبد چرب
  9. کاهش خطر ابتلا به سرطان
  10. پیشگیری از کم خونی فقر آهن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 3298
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم