تغذیه مادر باردار
تاثیر رژیم غذایی پرچرب و شیرین مادر بر نوزاد
ندا فرح بخش گفت: زمانی که قلب شروع به پیر شدن می کندتغییرات دائمی می تواند باعث کاهش بیشتر در سلامت قلب شود؛ این مطالعه اهمیت تغذیه خوب مادر را در پیش از بارداری، نه تنها به خاطر مادر، بلکه برای سلامت نوزاد، نشان می دهد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ندا فرح بخش کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت:نوزادانی که از زنان باردار مبتلا به چاقی متولد می شوند، به دلیل آسیب های جنینی ناشی از رژیم غذایی پرچرب و پر انرژی مادرشان، در بزرگسالی بیشتر در معرض مشکلات قلبی و دیابت هستند.
وی افزود: این یافته یک مطالعه جدید است که در مجله فیزیولوژی منتشر شده است که برای اولین بار نشان می دهد که چاقی مادر یک هورمون تیروئید مهم در قلب جنین را تغییر می دهد و رشد آن را مختل می کند.
فرح بخش اظهار داشت: صرفا" یک رژیم غذایی پرچرب و شیرین در دوران بارداری نیز احتمال مقاومت جنین متولد نشده به انسولین را در بزرگسالی افزایش می دهد و به طور بالقوه باعث دیابت و ایجاد بیماری های قلبی عروقی می شود. این در حالی است که وزن نوزادان در بدو تولد طبیعی است.
وی خاطر نشان کرد: به گفته نویسنده اصلی این مقاله این یافته ها بسیار مهم هستند، زیرا ارتباط واضحی بین رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربیهای اشباع و قند و سلامت ضعیف قلبی عروقی را نشان می دهند.ما دریافتیم که رژیم غذایی پرچرب و پرانرژی مادر، غلظت هورمون تیروئید فعال 3Tرا کاهش می دهد، هورمونی که مانند یک کلید در اواخر بارداری عمل می کند و به قلب جنین می گوید که پس از تولد برای زندگی آماده شود.
کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان عنوان کرد: بدون این سیگنال، قلب جنین متفاوت رشد می کند. رژیم های غذایی سرشار از چربی و قند می توانند مسیرهای مولکولی درگیر در سیگنال دهی انسولین و پروتئین های حیاتی درگیر در جذب گلوکز در قلب جنین را تغییر دهند.
وی تصریح کرد: این خطر مقاومت قلبی به انسولین را افزایش می دهد که اغلب منجر به دیابت در بزرگسالی می شود. قلب پس از تولد به اندازه کافی سلول های عضلانی برای ترمیم هر گونه آسیب تولید نمی کند، بنابراین تغییراتی که بر این سلول ها قبل از تولد تاثیر منفی می گذارد، می تواند برای تمام عمر باقی بماند.
وی در پایان سخنان خود بیان داشت: زمانی که کودکان به سنین نوجوانی و بزرگسالی می رسند، زمانی که قلب شروع به پیر شدن می کند این تغییرات دائمی می تواند باعث کاهش بیشتر در سلامت قلب شود،. این مطالعه اهمیت تغذیه خوب مادر را در پیش از بارداری، نه تنها به خاطر مادر، بلکه برای سلامت نوزاد، نشان می دهد .