• 1404/09/02 - 13:29
  • - تعداد بازدید: 18
  • - تعداد بازدیدکننده: 18
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دیدار معاون بهداشت با مسئولین قرارگاه های میزبان کاروانهای راهیان نور

دکتر شریفی: نظارت دقیق بر آب، غذا و اسکان الزامی است

هیچ مماشاتی در بهداشت و ایمنی زائران نخواهیم داشت؛ نظارت دقیق بر آب، غذا و اسکان الزامی است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان، در جلسه آموزشی میزبانی کاروان‌های راهیان نور در قرارگاه شهید مسعودی، بر لزوم رعایت دقیق استانداردهای بهداشتی برای حفظ سلامت زائران تاکید کرد.

 

 

وی با اشاره به مهمان‌نوازی مردم خوزستان و اهمیت میزبانی شایسته از خانواده شهدا، دانش‌آموزان، دانشجویان و سایر کاروان‌ها، گفت: میزبانی مناسب نه تنها احترام به مهمانان است، بلکه ارزش‌گذاری به خودمان محسوب می‌شود. بی‌توجهی به بهداشت، عزت و اعتبار ما را زیر سوال می‌برد.

 

 

دکتر شریفی با بیان اینکه مرکز بهداشت استان خوزستان متولی بهداشت است و نقش ۲۰ درصدی در تامین سلامت دارد، بر همکاری بین‌بخشی برای پوشش ۸۰ درصد باقی‌مانده تاکید کرد. وی افزود: برنامه ما تقویت کلاس‌های آموزشی و هم‌اندیشی برای ارتقای سواد سلامت همکاران است. آموزش منجر به تغییر رفتار، حذف عادات غلط و جایگزینی رفتارهای صحیح می‌شود و در نهایت به خودمراقبتی می‌انجامد.

 

 

 

وی هشدار داد که تجمع افراد با فرهنگ‌های مختلف در یک منطقه، خطر شیوع بیماری‌ها را افزایش می‌دهد و با یک اقدام به‌موقع می‌توان از اپیدمی جلوگیری کرد، در حالی که سهل‌انگاری می‌تواند منجر به بستری شدن تعداد زیادی شود.

 

 

 دکتر شریفی با اشاره به هدف اردوهای راهیان نور برای ارتقای سلامت معنوی و ادامه راه شهدا، تاکید کرد: اگر سلامت جسمی تامین نشود، اهداف فرهنگی و آموزشی محقق نخواهد شد. در اردوی اخیر از استان لرستان، بیش از ۷۰-۸۰ نفر از دانش‌آموزان به جای فعالیت‌های فرهنگی، راهی بیمارستان شدند.

 

 

 

وی بر امانت‌داری از سلامت زائران به عنوان بالاترین نعمت الهی تاکید کرد و اعلام کرد: کارشناسان بهداشت محیط بدون هیچ محافظه‌کاری، از یگان‌های اسکان، آشپزخانه‌ها، آب، کارت‌های سلامت و توزیع غذا نظارت دقیق خواهند داشت. اگر  استانداردهای بهداشتی  رعایت نشود، حتی اگر متعلق به هر قدرتی باشد، اجازه فعالیت نخواهد داشت و آن را خواهیم بست. 

 

 

دکتر شریفی به تهدیدات احتمالی مانند بیوتروریسم اشاره کرد و گفت: مخازن آب باید شستشو شوند، دستگاه کلرزنی نصب شود و کلرزنی روزانه انجام گیرد تا از بیماری‌هایی مانند وبا جلوگیری شود. اگر شیوع بیماری رخ دهد، با بهترین امکانات هم ۳۰ درصد مرگ‌ومیر ممکن است.

 

 

 

در مورد غذا، وی تاکید کرد: محل تامین غذا باید اعلام شود تا کارشناسان روزانه بازدید کنند. غذا نباید بیش از دو ساعت در محیط بیرون نگهداری شود و باید با دمای سرد یا بالای ۶۵ درجه ارسال گردد. غذای غیربهداشتی اجازه توزیع نخواهد داشت.

 

 

دکتر شریفی خواستار معرفی رابط بهداشتی در هر یگان شد تا مشکلات به‌موقع گزارش شود و افزود:  با تمام وجود در خدمت کاروان‌ها هستیم، اما هر تهدیدی برای سلامت مردم، در هر جایگاه، یک روز هم اجازه فعالیت نخواهد داشت. "سلامت مهمانان خط قرمز ماست."

 

 

در پایان جلسه، مهندس مهران معلم مدیر گروه بهداشت محیط و سلامت کار و مهندس همایون امیری مدیر گروه پیشگیری و مراقبت از بیماری‌ها مرکز بهداشت استان خوزستان، توضیحات کارشناسی خود را در راستای حفظ و تامین سلامت زائران ارائه کردند.

 

 

گفتنی است:

این جلسه با هدف تقویت نقاط قوت و رفع ضعف‌های بهداشتی در میزبانی کاروان‌های راهیان نور برگزار شد و نشان‌دهنده تعهد جدی مسئولان بهداشت استان خوزستان به ایمنی و سلامت زائران است.

  • گروه خبری : بیماریهای واگیر
  • کد خبر : 8991
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید