اهمیت شهر سالم
دکتر مطلق در جلسه تبیین تصمیم گیری و انتخاب دو شهرستان به منظور اجرای شهر سالم
دکتر مطلق درجلسه تبیین تصمیم گیری و انتخاب دو شهرستان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به منظور اجرای شهر سالم گفت: در اجرای برنامه شهر سالم باید جهانی فکر کنیم ولی منطقهای عمل کنیم

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر محمداسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: الگوی شهر سالم را سازمان جهانی بهداشت ارائه داده ولی ما باید برای اجرا الگوی ایرانی اسلامی شهر سالم را پیاده کنیم.
وی افزود: شورای سلامت در کشور ایران یکی از بهترین و مهمترین شورای سلامت بین بخشی است که در دنیا وجود دارد تنها کشوری که رئیس شورای سلامت ریاست جمهور است ایران است و این نشان از اهمیت جمهوری اسلامی به سلامت مردم دارد.
وی عنوان کرد: در جهان به جز دو کشور سنگاپور و تایلند مابقی روسای شورای سلامت یا وزیر بهداشت هستند و یا وزیر کشاورزی؛ ما باید از ظرفیتی که در کشور به وجود آمده و حضور دکتر پزشکیان استفاده کنیم .
دکتر مطلق تصریح کرد: در جلسه ای که ۲۷ اسفندماه 1403 در خصوص اثرات ترافیک بر سلامت مردم با حضور ۹ وزیر و هفت دستگاه که چهار تا از این دستگاه ها معاونان رئیس جمهور بودند برگزار شد پزشکیان به چند نکته اشاره کردند و گفتند وقتی میگویید انسان سالم محور توسعه است باید وزارتخانههای مختلف نقش خود را در سلامت مردم مشخص کنند در غیر اینصورت هر وزارتخانهای به صورت مستقل طرحهای خود را بدون در نظر گرفتن تاثیر آنها بر سلامت مردم به مجلس ارائه میدهد.
وی تاکید کرد: ما نباید روی سلامت مردم مصالحه کنیم هر دستگاهی باید نقش و سهم خود را در تامین سلامت مردم تعیین و اجرا کند.
دکتر مطلق در ادامه سخنان خود گفت: هدف ما این است که انسانی که به دنیا میآید سلامتش را حفظ کنیم که تا حدودی در این امر موفق بودهایم چرا چون در سال ۱۳۶۰ امید به زندگی ۵۴ سال بود که امید به زندگی خانمها ۵۲ و آقایان ۵۴ سال بود در حال حاضر امید به زندگی به ۷۵ سال رسیده یعنی امید به زندگی در آقایان ۷۵ سال و خانمها ۷۸ سال و می توان گفت جمهوری اسلامی برای تامین سلامت مردم موفق عمل کرده است.
وی اضافه کرد: شاخص امید به زندگی هم کیفی و کمی است شورای سلامت و شهر سالم باید امید به زندگی را کیفی کند یعنی امید به زندگی با سلامت و کمترین بیماری و عارضه باشد.
وی ابراز داشت: ما باید مثل کره و ژاپن و حتی در بعضی استانهای چین عمل کنیم در این کشورها سالمندان سنین ۷۰ - ۷۵ سال میتوانند بدون نیاز به کمک دیگران به صورت مستقل راحت زندگی کنند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت متبوع خاطر نشان کرد: هدف نهایی اجرای برنامه شهر سالم همین است که با مشارکت و همراهی مردم و مسئولین شرایطی فراهم شود که شهروندان سالم و توانمند به سنین پیری برسند و یک زندگی با کیفیت داشته باشند.
نظر دهید