• 1404/02/04 - 08:12
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
هفته سلامت 1 لغایت 7 اردیبهشت ماه 1404

فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت نوشداروی نظام سلامت

بنفشه محجوب گفت: چهارمین روز از هفته سلامت سال جاری، به نام فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت نام گرفته است تا با تقویت ارتباط میان فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت، جامعه‌ای ساخت که با افزایش سواد سلامت خود، سلامت جسمی و روانی، معنوی را به عنوان یک اولویت در نظر بگیرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، بنفشه محجوب رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان خوزستان در چهارمین روز از هفته سلامت گفت: سلامت، یکی از بنیادی‌ترین ارکان زندگی انسان‌هاست که ارتباطی عمیق و دوطرفه با فرهنگ و رسانه دارد از طرفی ترکیب سه عنصر فرهنگ، هنر و رسانه به‌صورت هوشمندانه، می‌تواند نقشی حیاتی در پیشبرد سلامت عمومی ایفا کند.

 

وی افزود: فرهنگ به عنوان مجموعه‌ای از باورها، عادات و ارزش‌ها، زیربنای سبک زندگی انسان‌ها را می‌سازد. یک فرهنگ سلامت‌محور می‌تواند زمینه‌ساز رفتارهای مثبت مانند تغذیه سالم، ورزش روزانه و مدیریت استرس باشد. هنگامی که ارزش‌های سلامت در بطن فرهنگ جامعه نهادینه شوند، افراد نه تنها برای سلامت خود تلاش می‌کنند، بلکه به دیگران نیز کمک می‌کنند.

 

 

محجوب خاطر نشان کرد: هنر نیز یکی از موفق‌ترین ابزارهای تبیین و روشنگری است که در حوزه تأثیرگذاری بر مخاطب نیز می‌تواند آثار قابل‌توجهی را به منصه ظهور برساند. امروزه هنر در معنایی متفاوت از گذشته به کار می رود و همگان در تلاشند تا با بهره گیری از نقش موثر آن دستیابی به اهداف توسعه محور را سرعت بخشند؛ نظام سلامت یکی از حوزه هایی است که بیش از دیگران به کمک هنر و هنرمندان نیازمند است .

 

 

وی اظهار داشت: هنر و هنرمندان می‌توانند یاریگر نظام سلامت باشند و کارگزاران نظام بهداشتی را از این استیصال رهایی بخشند. به عبارتی تبلیغ و هشدارهای عاری از زبان هنر تاکنون کارساز نبوده است و ضروری است شیرینی رفتارهای پرخطر و غیر بهداشتی، این بار با زبان هنر به کام مصرف کنندگان برسد.

 

 

وی با بیان اینکه؛ هنر کم هزینه ترین ابزار در دست کارگزاران نظام سلامت است، تصریح کرد:  غنی سازی حوزه سلامت با هنر علاوه بر اینکه می تواند معضلات نظام سلامت را به زبان هنر بیان کند بلکه سبب افزایش مشارکت مردم در برنامه های سلامت می شود.

 

 

وی ابراز داشت: رسانه‌ها، به‌ویژه رسانه‌های دیجیتال، نیز ابزاری قدرتمند برای انتقال پیام‌های طراحی شده و هنرمندانه مرتبط با سلامت هستند که می‌توانند از طریق برنامه‌های آموزشی، کمپین‌های اجتماعی و محتوای الهام‌بخش، آگاهی افراد را افزایش داده و آن‌ها را به اتخاذ سبک زندگی سالم‌تر ترغیب کنند. به عنوان مثال، شبکه‌های اجتماعی ابزارهای بی‌نظیری برای اشتراک‌گذاری تجربیات مثبت در مسیر سلامت هستند که می‌توانند الهام‌بخش باشند.

 

رئیس گروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت استان خوزستان عنوان کرد: هنگامی که هنر، فرهنگ و رسانه برای ارتقای سواد سلامت و ترویج سلامت در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، تاثیراتی فراتر از تصور شکل می‌گیرد. یک فیلم آموزشی که ارزش‌های سلامت را در قالبی فرهنگی و جذاب ارائه می‌دهد یا یک کمپین رسانه‌ای که به موضوعاتی مانند پیشگیری از بیماری‌ها و اهمیت تغذیه سالم می‌پردازد، می‌تواند جامعه‌ای آگاه‌تر و سالم‌تر بسازد.

 

محجوب در پایان بیانات خود بیان داشت: چهارمین روز از هفته سلامت سال جاری، به نام فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت نام گرفته است تا با تقویت ارتباط میان فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت، جامعه‌ای ساخت که با افزایش سواد سلامت خود، سلامت جسمی و روانی، معنوی را به عنوان یک اولویت در نظر بگیرد.

 

 

  • گروه خبری : آموزش سلامت
  • کد خبر : 5461
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید