• 1403/04/13 - 09:29
  • - تعداد بازدید: 23
  • - تعداد بازدیدکننده: 23
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پیشگیری از آلزایمر

معرفی میوه ای که در پیشگیری از آلزایمر تاثیر گذار است

طی مطالعه ای که در خصوص اختلال خفیف شناختی انجام شده؛ افرادی که پودر زغال اخته مصرف کرده بودند، عملکرد شناختی و عملکرد مغز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودند بهبود یافت. در گروهی که زغال اخته مصرف کردند، حافظه و دسترسی به کلمات و مفاهیم در این افراد بهبود یافت.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ندا فرح بخش کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت:  طی مطالعه‌ای که توسط تعدادی از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته مددکاری اجتماعی از دانشگاه کاربردی آلیس سالومون کشور آلمان دور انجام شده است مهم‌ترین مساله امروز جهان، تامین یک وعده غذای سالم برای همه انسان‌ها است.

 

 

وی افزود: در این مطالعه اختلال خفیف شناختی (نوعی از دست دادن حافظه که پیشرفت آن ممکن است به بیماری آلزایمر منجر شود) مورد بررسی قرار گرفت. در افرادی که پودر زغال اخته مصرف کرده بودند، عملکرد شناختی و عملکرد مغز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف کرده بودند بهبود یافت. در گروهی که زغال اخته مصرف کردند، حافظه و دسترسی به کلمات و مفاهیم در این افراد بهبود یافت.

 

 

خواص شگفت‌انگیز زغال اخته

فرح بخش  با بیان اینکه؛ این مطالعه سبب شناسایی خواص شگفت‌انگیز زغال اخته شده است، اظهار داشت: زغال اخته از خانواده گیاهان گلدار دولپه‌ای و تیره زغال اخته‌ایان است که حاوی طیف وسیعی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند پلی فنول، آنتوسیانین و رزوراترول است و در برابر سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی اثر محافظت‌کننده دارد.

 

کارشناس ارشد گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان خوزستان تصریح کرد: آنتوسیانین‌های موجود در زغال اخته، می‌توانند دفع گلوکز را از طریق مکانیسم‌های متعددی افزایش دهند. این عامل همچنین ممکن است به بهبود عملکرد عصبی - شناختی کمک کند. انتظار می‌رود بهبود دفع گلوکز و اصلاح هایپرانسولینمی با کاهش التهاب و ترخیص بیشتر بتا آمیلوئید مرکزی و همچنین افزایش سیگنالینگ در مراکز حافظه همراه باشد.

 

وی خاطر نشان کرد: پلی فنول زغال اخته دارای خواص آنتی‌اکسیدانی قوی و خواص حفاظتی عصبی است. زغال اخته موجب بهبود ارتباط بین سلولی، مسیرهای سیگنالینگ، انعطاف‌پذیری سیناپسی و ارتباط آن با بهبود عملکرد حرکتی و شناختی می‌شود. همه این اثرها می‌تواند منجر به اثر ضدپیری، ضدالتهابی و ضد تحریک‌کنندگی شود.

 

وی بیان داشت: در مطالعه‌ای که هدف از انجام آن ارزیابی اثر عصاره زغال اخته بر رفتارهای افسردگی و تغییرات عصبی شیمیایی ناشی از لیپوپلی ساکارید بود، مشاهده شد که عصاره زغال اخته دارای اثر ضدافسردگی است و از مغز در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کند. همچنین آزمایش‌های اولیه انسانی، بهبود شناختی را در افراد مسن نشان می‌دهد.

 

وی ابراز داشت: تیم مطالعه کننده همچنین اسکن مغزی تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی عملکردی را انجام دادند که نشان‌دهنده افزایش فعالیت مغز در افرادی بود که پودر زغال اخته را مصرف کرده بودند.

 

فرح بخش در پایان گفت: با وجود اینکه مطالعات انسانی کار شده در ارتباط با تاثیر زغال اخته بر بیماری‌های مغز و اعصاب محدود است، محققان در حال حاضر معتقدند که زغال اخته می‌تواند نقشی مهم در مبارزه با بیماری‌های مغز و اعصاب داشته باشد.

 

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 2235
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم