• 1402/11/10 - 11:55
  • - تعداد بازدید: 28
  • - تعداد بازدیدکننده: 28
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
نمک دریا

نمک دریا خوب یا بد؟

درصورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که درقالب استانداردهای موجود،حاوی ید کافی ، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ندا فرح بخش کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان گفت: نمک‌هایی مثل سنگ نمک، نمک صورتی و آبی و نمک دریا از جمله نمک هایی هستند که با اهداف تجاری به فروش می‌رسند. تبلیغاتی که بطور گسترده در زمینه نمک دریا در فضا ی مجازی یا توسط برخی از افراد به نام طب سنتی می شود ، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است ، بوده و طبعا افراد سودجویی که سعی درترویج مصرف  نمک دریا دارند،  نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر،تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری  از پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود .

 

وی افزود: نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.  علاوه برداشتنن نا خالصی ها ، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.

 

وی ادامه داد: نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کند، درست نیست . زیرا در مقداری که نمک  باید مصرف شود (  کمتر از 5 گرم درروز) ، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است. ضمن اینکه ، این املاح را از سایر منابع غذایی می توان دریافت کرد و با مصرف نمک یددار تصفیه شده ( البته به مقدارکم) هدف این است که ید کافی به مردم کشور رسانده شود.

 

فرح بخش  اظهار داشت: درصورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که درقالب استانداردهای موجود،حاوی ید کافی ، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت  باشد.

 

وی گفت: نمک از معدن‌های سنگ نمک با حفر زمین توسط ماشین‌ها و سپس انفجار و خرد کردن سنگ‌های نمک به دست می‌آید. این نوع نمک برای مصرف  مناسب نمی باشد .

 

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان در خصوص نمک صورتی هیمالیا عنوان کرد: منابع اصلی این نمک در پنجاب کشور پاکستان است. در واقع، آهن موجود در نمک  به آن رنگ صورتی بخشیده‌ است .

 

وی همچنین گفت: نمک های آبی و بنفش  نیز در بازار وجود دارد که که این رنگها به دلیل وجود برخی عناصر  است که موجب ایجاد رنگ در نمک می شود. باید توجه داشت این نوع نمک ها  تصفیه نشده و فاقد ید کافی هستند و مصرف آنها موجب آسیب به سلامت کلیه و کبد می شود.

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 740
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم