• 1403/07/18 - 09:44
  • - تعداد بازدید: 21
  • - تعداد بازدیدکننده: 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هفته ملی سلامت سالمندان1403

نکات غذایی مناسب در سالمندان

دکتر عباباف توصیه کرد: پیاده روی و فعالیت بدنی حتی نشستن بر روی تاب؛ جزء ضروریات حفظ سلامت در سالمندی است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهرداد عباباف شوشتری کارشناس  گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان خوزستان همزمان با هفته ملی سلامت سالمندان گفت: حفظ سلامت در سالمندان از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 

دکتر عباباف بیان داشت: بهترین روش پاک سازی بدن در سالمندان، داشتن مزاج متعادل و دفع راحت است.

 

وی خاطر نشان کرد: استعمال عطرهای ملایم و ماساژ ملایم بدن با روغن هایی مانند روغن زیتون و بابونه از ضروریات دوره سالمندی است.

 

دکتر عباباف تاکید کرد: مصرف غذا بهتر است با حجم کم و به دفعات بیشتر باشد. از پرخوری در هر وعده غذایی خود داری شود.

 

وی با اشاره به اینکه؛ بهتر است به غذای سالمندان سیر اضافه شود، توصیه کرد: برای حفظ سلامت در دوره سالمندی غداهایی مانند:  زرده تخم مرغ عسلی، شیر، برنج کم روغن، انواع چلو، آبگوشت مرغ، آبگوشت مرغ با چغندر قند، خوراک مرغ و کلم پخته شده، سوپ کلم، سوپ جو، انواع کباب ها، نخود آب و روغن زیتون، نان سبوس دار با نمک متعادل چغندر قند،کرفس و تره استفاده شود.

 

وی گفت: وعده شام در زندگی سالمندان وعده  مهمی است. حذف وعده شام در سالمندی باعث ضعف می­شود و همچنین در سالمندی فاصله زمانی میان صرف وعده شام تا خواب شبانه، باید حداقل 2 تا 3 ساعت باشد.

 

کارشناس  گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر خاطر نشان کرد: بهتر است سالمندان از مواد غذایی مانند بادمجان وگوشت­های کنسروی و فرآوری شده، گوشت گاو،گوشت ماهى، عدس، خیار، هندوانه، کدو، سرکه و ترشی ها، کمتر مصرف کنند.

 

وی تاکید کرد: بهترین روش مصرف شیر در سالمندی این است که سه واحد شیر با یک واحد آب و تکه کوچکی از زنجبیل (جهت کاهش نفخ) مخلوط و با حرارت ملایم به مدت پانزده دقیقه جوشانده شود تا حجمش به همان سه واحد اولیه برسد؛ سپس با مقداری نبات یا عسل (به قدری که باعث بروز مشکل گوارشی در فرد نشود) میل شود.

 

وی همچنین ذکر کرد: مصرف کاهو با ادویه گرم و خشک مانند میخک در زمانی قبل از خواب به بهبود خواب کمک می­کند .

 

وی عنوان کرد: سالمندان برای دفع راحت، در فصول گرم سال ترکیب انجیر با آلو صرف نمایند و در فصول سرد سال، انجیر خشک را در آب و عسل پخته و یک عدد قبل از ناهار و شام میل کنند و سالمند می تواند انجیر خشک با مغز گردو، به مقدار کم و روزانه برای سلامتی مصرف کند.

 

وی گفت: مصرف چغندر قند برای سالمندان مناسب نیست. باید از آب جوشانده آن میل نمایند.

 

وی با بیان اینکه؛در سالمندی لازم است از دفعات مقاربت کاسته شود، افزود: خواب مناسب از ابتدای شب تا صبح، جزو بهترین روش­های حفظ سلامت در سالمندان است .

کارشناس  گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان خوزستان در پایان بیانات خود متذکر شد: اگرعضوی از بدن ضعیف و دردمند است نباید ماساژ داده شود.

 

وی همچنین توصیه کرد: پیاده روی و فعالیت بدنی حتی نشستن بر روی تاب؛ جزء ضروریات حفظ سلامت در سالمندی است.

 

 

 

 

  • گروه خبری : سلامت خانواده
  • کد خبر : 2986
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم