هفته زئونوز ( بیماریهای مشترک انسان و دام 16 لغایت 22 تیرماه 1404 )
هشدار معاون بهداشت درباره احتمال شیوع تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در فصل گرما
چرا ذبح غیربهداشتی میتواند جان شما را تهدید کند؟ تب کریمه کنگو را بشناسیم
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان با اشاره به آغاز فعالیت کنهها همزمان با گرم شدن هوا، درباره احتمال افزایش موارد ابتلا به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو (CCHF) هشدار داد.
این بیماری، که از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان محسوب میشود، یک تب خونریزیدهنده شدید با عامل ویروسی است که عمدتاً از طریق کنههای سخت، بهویژه گونه هیالوما، منتقل میگردد.
وی افزود: انتقال بیماری در انسان از طریق گزش کنه آلوده، تماس با لاشه و ترشحات دام مبتلا، و همچنین تماس مستقیم با خون و بافتهای بدن بیماران امکانپذیر است. در کشور ما، شایعترین راه انتقال، مربوط به ذبح غیرمجاز دام و تماس با لاشه و احشاء آن بوده که سلامت عمومی را تهدید میکند.
معاون بهداشت ضمن تأکید بر رعایت اصول ایمنی، خاطرنشان کرد: افراد شاغل در دامداریها، قصابیها، و کشتارگاهها در معرض خطر جدی قرار دارند و باید از وسایل حفاظت فردی شامل دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند. ابزارهای ذبح نیز باید بهصورت کامل ضدعفونی شوند و خونابهها با روشهای بهداشتی دفع گردند.
دکتر شریفی در توصیهای مهم به مصرفکنندگان فرآوردههای دامی، اعلام کرد: گوشت دام باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر و احشاء حداقل ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود تا خطر انتقال ویروس کاهش یابد.
وی همچنین تأکید کرد: تهیه گوشت از معابر و کنار جادهها بسیار خطرناک بوده و باید تنها از کشتارگاههای مجاز با نظارت دامپزشکی انجام شود.
در پایان، معاون بهداشت خاطرنشان کرد: برخی دامها علائم ظاهری بیماری ندارند و تنها کارشناسان دامپزشکی قادر به تشخیص آن هستند؛ بنابراین خودداری از ذبح دام در محیطهای غیرمجاز و توجه به هشدارهای بهداشتی، نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماری ایفا میکند.
نظر دهید