راهنمای انتخاب بهترین روغن خوراکی
چرا امگا ۳ کلید طلایی سلامت است؟ راهنمای انتخاب بهترین روغن خوراکی
"نقش امگا ۳ در پیشگیری از مرگهای زودهنگام؛ انتخاب روغن مناسب برای سلامت قلب"

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز،دکتر مهرداد شریفی معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان تاکید کرد: کمبود مصرف منابع امگا ۳ میتواند یکی از عوامل مهم مرگهای زودهنگام باشد. امگا ۳ به عنوان یک اسید چرب ضروری، نقش حیاتی در حفظ سلامت قلب و عروق، کاهش التهاب و بهبود عملکرد مغزی ایفا میکند.
بهترین راهکار تأمین امگا ۳
وی افزود: طبق توصیههای متخصصان، منابع غذایی گیاهی مانند روغن کانولا (کلزا) و روغن مایع مخلوط بهترین گزینه برای تأمین امگا ۳ مورد نیاز بدن هستند.
وی ادامه داد: اگرچه ماهی نیز از منابع خوب اسید چرب امگا ۳محسوب میشود، اما برای دستیابی به مقدار کافی، مصرف روزانه نیم کیلوگرم ماهی ضروری خواهد بود، که از نظر عملی و اقتصادی برای بسیاری از افراد دشوار است. بنابراین، روغنهای گیاهی غنی از امگا ۳، مانند روغن کانولا، گزینه مناسب تری برای تأمین نیاز روزانه هستند.
نکات مهم در انتخاب روغن مناسب
معاون بهداشت اظهار داشت: متخصصان تغذیه توصیه میکنند هنگام خرید روغن، به علامت استاندارد بر روی بستهبندی توجه کنید و روغنهایی را انتخاب نمایید که دور از نور و حرارت در فروشگاه نگهداری شدهاند. همچنین، اگر قصد سرخ کردن غذا را دارید، بهتر است از روغن مخصوص سرخکردنی استفاده کنید.
وی تصریح کرد: برچسب تغذیهای روغن نیز باید نشان دهد که میزان اسیدهای چرب اشباع کمتر از ۱۰ درصد و مقدار چربی ترانس ۱ درصد یا صفر باشد.
چربی ترانس؛ تهدیدی برای سلامتی
رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان ابراز داشت: بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت، چربیهای ترانس هیچ مزیت شناختهشدهای ندارند و میتوانند خطرات زیادی برای سلامت انسان داشته باشند. این چربیها به دو دسته صنعتی و طبیعی تقسیم میشوند:
- چربی ترانس صنعتی در محصولاتی مانند مارگارین، روغن نیمه جامد، غذاهای سرخشده و محصولات پختهشده نظیر کراکر، بیسکویت و کیک یافت میشود.
- چربی ترانس طبیعی در گوشت و فرآوردههای لبنی (مانند گوشت گاو، گوسفند و بز) دیده میشود.
- توصیه WHO برای بزرگسالان این است که مصرف چربی ترانس به کمتر از ۱ درصد کل انرژی دریافتی محدود شود، که برای یک رژیم غذایی معمول 2000 کالری کمتر از ۲.۲ گرم در روز خواهد بود.
دکتر شریفی در سخنان پایانی خود توصیه کرد:با توجه به اهمیت سلامت قلب و جلوگیری از بیماریهای مزمن، انتخاب روغن مناسب و کاهش مصرف چربیهای ترانس باید جزو اولویتهای غذایی افراد قرار گیرد.
نظر دهید