• 1402/11/01 - 12:12
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدیدکننده: 22
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پویش ملی سلامت: اطلاع رسانی تغذیه سالم یکم تا پانزدهم بهمن ۱۴۰۲

چه مقدار نمک برای بدن حائز اهمیت است؟

نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است، این ماده به مقدار محدود" مصرف ۵ گرم (یک قاشق مرباخوری)" مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ندا فرح بخش کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان  دراولین روز از شروع پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم گفت: نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده ید دار باشد.

 

فرح بخش با بیان اینکه؛ نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است، افزود: این ماده به مقدار محدود" مصرف ۵ گرم (یک قاشق مرباخوری)" مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است.

 

وی اظهار داشت: استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد. نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی،  هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی  همراه است.

وی گفت: وزارت بهداشت بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که می تواند ید مورد نیاز را به بدن برساند، تاکید دارد.

   کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان  بیان داشت: نمکهای تصفیه شده ید دار مشمول دریافت پروانه های بهداشتی از وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی، تاریخ تولید و انقضاء و استاندارد اجباری می باشد. این گونه نمک های تصفیه شده یددار فاقد فلزات سنگین شامل سرب ،ارسنیک و... (عوامل ایجادکننده سرطان) و ناخالصی های محلول مانند گچ و... می باشد که به دلیل سفید بودن غیر قابل جداسازی است، می باشد. 

"عوارض مصرف زیاد نمک"

وی عنوان کرد: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است.

 

وی در ادامه تاکید کرد: دریافت زیاد نمک و سدیم و مصرف غذا و تنقلات شور و پرنمک سبب کاهش بازجذب کلسیم از کلیه شده و دفع ادراری آن را افزایش میدهد که خود عامل مهمی در کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان است. (نمک یک مانع بزرگ برای داشتن اسکلت محکم )

 

ندا فرح بخش در پایان سخنان خود خاطر نشان کرد: مطالعات نشان میدهد مصرف مواد غذایی که میزان قابل توجهی از نمک را وارد بدن ما میکنند، میتواند شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش دهد. مصرف بالای نمک میتواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راههای افزایش خطر سرطان معده است .

 

گفتنی است:

دومین سرطان کشنده در ژاپن  سرطان معده می باشد زیرا در این کشور مصرف غذا های شور و دودی بسیار رایج است.

 

 

  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 672
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم